Alacant acollirà entre els dies 22 i 24 de febrer la seua tercera Plaça del Llibre a la Plaça del Port.

La Plaça del Llibre d’Alacant, que va celebrar la seua primera edició l’any 2016, planteja unes jornades per donar visibilitat a la literatura en valencià. A part de ser una celebració del treball diari que fan autors, llibreters i editors, és un punt de trobada per a molts lectors on amplien el seu repertori.

L’esdeveniment compta amb diferents entitats i institucions entre els seus organitzadors i col·laboradors: la Generalitat Valenciana, Full Fundació Ple Llibre i la Lectura, Escola Valenciana, Universitat d’Alacant, el Gremi de Llibreters Independents de les Comarques Alacantines, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i l’Institut d’Estudis Catalans o la Institució Alfons el Magnànim.

Aquesta fira es compromet a visibilitzar el llibre  i els autors en valencià; reconèixer la tasca de les editorials que editen en valencià i de les llibreries que acosten als lectors; facilitar l’accés als llibres de fons, i donar suport a la cultura en valencià en totes les seus vessants, contribuint a la divulgació i al coneixement dels escriptors per part de la societat.

Aquest projecte es mou per dues línies les quals una seria la instal·lació de una llibreria de fons en valencià coordinat per el Gremi de Llibreters Independents de les Comarques Alacantines i una altra línea la qual seria organitzar un programa d’activitats per donar a conèixer les novetats editorials i activitats d’animació lectura.

La Plaça del Llibre repeteix ubicació a la Plaça del Port d’Alacant, un espai emblemàtic de la ciutat i amb gran afluència de públic. L’espai comptarà amb un envelat d’activitats i casetes obertes que permeten l’accés al seu interior visitant els estands.

No sols trobarem exposicions i vendes de llibres sinó també un ampli programa d’activitats relacionades amb la literatura i animació lectora coordinades per la Fundació Full i dirigides a públic escolar, familiar i adult.

Cal destacar també la relació que trobem entre cultura i música, llavors aquest projecte incorpora concerts amb el títol Música i Letra per acostar l’esdeveniment al públic jove. En aquesta edició comptarem amb l’espectacle Línies en el cel elèctric, de Mireia Vives i Borja Penalba i l’actuació de Dani Miquel per als més menuts.

Desitgem que el públic puga gaudir de la nostra literatura i cultura en valencià i vulgen tornar a vindre a la Plaça del Llibre un altre any més.