Els llibres en valencià desembarquen al port d’Alacant

  • La II Plaça del Llibre d’Alacant se celebrarà del 24 al 26 de novembre a la plaça del Port
  • L’escriptor i periodista Bernat Capó, traspassat recentment, i Antonia Oliver, premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2016, seran objecte de destacats homenatges
  • L’actuació de Dani Miquel, entre les activitats programades per al públic infantil

Aquest mati, a l’Ajuntament d’Alacant, s’ha presentat als mitjans de comunicació la II Plaça del Llibre d’Alacant, que se celebrarà del 24 al 26 de novembre, a la Plaça del Port. La present edició està organitzada per la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) amb la Generalitat Valenciana mitjançant les accions del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura, l’Ajuntament d’Alacant, la Universitat d’Alacant, la Federació Escola Valenciana i el Gremio de Libreros Independientes de las Comarcas Alicantinas. A més a més, aquesta segona edició compta amb la col·laboració de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, la Institució d’Estudis Catalans, la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i Investigació de la Diputació de València i l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert de la Diputació d’Alacant.

L’acte de presentació ha estat presidit per Eva Montesinos, vicealcaldessa d’Alacant, Carles Cortés, vicerector de la Universitat d’Alacant, Anna Moner, ambaixadora de la Lectura 2017, i Manel JM. Romero, secretari general de FULL.

Carles Cortés, en nom del comitè organitzador, ha sigut l’encarregat de presentar aquest esdeveniment literari que comptarà amb la participació de les editorials més importants de les Illes Balears, Catalunya i País Valencià, convertint la Plaça del Port d’Alacant en un gran aparador de llibres en la nostra llengua.

Entre l’ampli programa d’activitats signaran les seues obres més de 30 autors, entre els quals destaquen Andrés Bonet, Juli Martínez, Ester Vizcarra, Gaspar Jaén, Lluís Alpera, Voro Vendrell, Pepa Guardiola, Carles Salinas, Lliris Picó i Martí Domínguez.

Entre els actes programats cal esmentar la trobada amb l’il·lustrador Toni Cabo, les poegrafies de Josep Enric Grau, l’encontre de l’escriptora Gemma Pasqual amb l’estudiantat o l’actuació musical de Dani Miquel dedicada al públic infantil, sense cap dubte l’esdeveniment familiar del divendres 24 per la vesprada. També cal nomenar la conversa literària amb l’escriptora mallorquina M. Antonia Oliver, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2016, que tindrà lloc dissabte 25. A més, dissabte i diumenge funcionarà un plató de televisió on s’enregistraran entrevistes als escriptors i escriptores que visiten la fira, unes entrevistes que posteriorment es podran visionar des d’este lloc web de la Plaça.

El diumenge 26, al recinte firal, se celebrarà l’homenatge al periodista i escriptor Bernat Capó, el  gran divulgador de la cultura popular de les comarques alacantines recentment traspassat.

Les activitats programades dissabte i diumenge es tancaran amb les actuacions musicals d’El Diluvi i la Muixeranga d’Alacant, respectivament.

La Plaça del Llibre d’Alacant i la seua homòloga de València, aquesta amb cinc edicions fins el moment, van nàixer per a donar visibilitat a la literatura feta en valencià al País Valencià i consolidar un punt de trobada en la tardor entre editors, autors i lectors. Les Places del Llibre d’Alacant i València parteixen del compromís de les entitats impulsores de la cultura i la llengua en general, i amb el llibre en particular, amb la finalitat de sumar sinèrgies per difondre la lectura com a via fonamental per  accedir al coneixement i contribuir a la divulgació de  les nostres autores i autors.