La Plaça del Llibre mostrarà a editors europeus el potencial de la literatura valenciana

Amb l’objectiu de promocionar i internacionalitzar les xicotetes i mitjanes editorials que materialitzen obres escrites en llengües minoritàries, fa dos anys es va encetar un projecte d’àmbit europeu anomenat Literary Market. Dos anys després, com a manera de posar punt final a aquesta iniciativa i d’extraure conclusions de les accions desenvolupades, València acollirà els dies 31 d’octubre i 1 de novembre el Congrés Europeu d’Editors.

L’esdeveniment, organitzat per l’Associació d’Editors Valencians, servirà per a posar en contacte a aproximadament 50 editors europeus de diferents països, entre els quals també es trobaran representants procedents de Catalunya, Galícia i Euskadi. Però més enllà d’això, s’ha fet coincidir el Congrés Europeu d’Editors amb la Plaça del Llibre, amb l’objectiu d’aprofitar les sinergies que es poden produir amb les dues accions. Dit d’una altra manera, la Plaça del Llibre, el gran aparador d’obres escrites en valencià, servirà per a mostrar a editors de països veïns, d’una banda, que la nostra literatura està viva i, d’altra, que hi ha interés per part de lectors i lectores en els textos escrits en valencià.

Les persones participants en el congrés no només podran visitar l’esdeveniment, sinó que se’ls ha convidat a assistir a la festa d’inauguració de la Plaça del Llibre, que tindrà lloc l’1 de novembre al Centre Cultural Octubre. La cita consistirà en un sopar literari i servirà com a escenari del lliurament dels Premis Plaça, que enguany recauen, pel que fa a la trajectòria literària, en Isabel Clara-Simó, i en relació amb la difusió d’autors i obres, en el programa radiofònic i televisiu Plaerdemavida.