La Plaça del Llibre presenta una programació d’activitats molt variada i per a tota la família

La Plaça del Llibre, l’aparador més gran d’obres escrites en valencià, tindrà lloc enguany entre els dies 1 i 4 de novembre a la plaça de l’Ajuntament de València on les editorials, escriptors i escriptores seran les protagonistes. Les persones que visiten l’espai podran trobar textos en la nostra llegua de qualsevol gènere i per a tots els públics, una varietat de propostes que també es trasllada a la programació d’activitats preparada per a l’ocasió i que es desenvoluparà en dos escenaris. Així, les presentacions i signatures d’exemplars es complementaran amb esdeveniments per a tots els gustos i adreçats a tota la família.

Durant el primer dia se celebrarà el sopar literari al Centre Cultural Octubre (carrer Sant Ferran, 12), durant el qual es lliuraran els guardons als guanyadors d’aquesta edició dels Premis Plaça: d’una banda, per la seua trajectòria, a Isabel-Clara Simó; d’altra, per la seua tasca de difusió de la literatura valenciana, al programa d’À Punt Media, Plaerdemavida. El banquet està obert a totes les persones que desitgen assistir i el preu és de 20€.

Divendres tindrà lloc l’espectacle poètic i musical “La mirada violeta. Marçal i Roig”, a càrrec de la cantautora Meritxell Gené i la poeta i escriptora Aina Torres, show basat en l’obra de les escriptores Maria-Mercè Marçal i Montserrat Roig.

La música continuarà el dissabte amb la visita a la Plaça de Dani Miquel i els MA ME MI MO MÚSICS, que realitzaran un concert dirigit als més joves amb divertides cançons en valencià. A la nit, la banda La Fúmiga posarà a ballar a totes les persones assistents amb el seu repertori format per temes que combinen el punk, el ska i la música balcànica. En aquesta mateixa jornada, Carles Cano, Ambaixador de la Lectura 2018 de la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL), pronunciarà el pregó en un acte institucional al qual acudiran diferents personalitats del món de la cultura valenciana.

Durant tot el diumenge, la plaça de l’Ajuntament romandrà tancada al trànsit i de matí tindrà lloc l’espectacle de la companyia Xip Xap “Transhumància”, una curiosa cercavila protagonitzada per pastors i els seus animals. L’esdeveniment final el presentarà la formació de jazz Jim War Brou, que ens oferirà un show que servirà com a cloenda de l’edició d’enguany de la Plaça del Llibre.