Qui som      Com arribar      Contacte

Un gat amb més de set vides passeja per la Plaça del Llibre

Un gat que es desplega és la imatge elegida per a representar de La Plaça del Llibre 2017. L’equip de Milimbo, l’estudi gràfic i petita editorial de Rocafort, a la comarca de l’Horta, ha sigut l’encarregat de dissenyat aquesta imatge que ha despertat molta curiositat per ser poc habitual i tindre, aparentment, poc a veure amb els llibres. Però no és així, com bé ens expliquen els seues creadors.

«Quan els organitzadors ens encomanaren el disseny de la imatge de la Plaça del Llibre 2017, optarem per evitar les redundàncies entre text i imatge que quasi sempre apareixen de manera reiterada. Nosaltres considerem que una il·lustració, quan apareix junt a un text , ha d’aportar significat al conjunt i no redundar la idea», ens comenta Juanjo Oller, director creatiu de Milimbo.

«Després de treballar diferents idees gràfiques, optarem per la més misteriosa i menys convencional, perquè volíem que el lector poguera jugar. Apostarem per la imatge d’un gat que es desplega davant de nosaltres com un llarg llibre. Però no un llibre enquadernat de manera rústica, sinò un llibre desplegable. Un llibre entre pergamí i llibre abanderat. Un llibre que es poguera llegir per les dues cares. Un llibre gat que, a més, tinguera més de 7 vides, com bé ho demostra la convivència del paper i els formats digitals», puntualitza, Oller. Una imatge insòlita, però no allunyada del món dels llibres. Un suggeridor gat amb més de set vides que es passeja per la Plaça.