Qui som      Com arribar      Contacte

Premis Plaça

Premi trajectòria Plaça del Llibre 2017

Marc Granell

Marc Granell (València, 1953) va començar a publicar els seus primer poemaris durant els anys 70 i 80. L’any 1977 va guanyar el premi Vicent Andrés Estellés  amb Llarg camí llarg, premi que el va situar entre els poetes més importants del moment. Després van seguir poemaris com Notícia de la tribuRefugi Absent i Materials per a una mort meditada, que va merèixer el premi Ausiàs March de Gandia. La seua trajectòria literària va continuar amb Fira desoladaVersos per a AnnaCorrent de fonsMatèria d’ombra. L’any 2000 va publicar la seva poesia completa fins a aquell moment, Poesia reunida. 1976-1999, i després va seguir publicant amb regularitat amb títols com  El camins i la miradaPoemes del caminantL’Horta nostra  i Tard o d’hora , entre d’altres. El 2015 es va publicar una nova antologia poètica, Notícia de la tribu. Antologia poètica. Amb la intenció d’apropar la seua poesia al públic infantil i juvenil va publicar L’illa amb llunesLa lluna que riuOda als peus i La vida que creix, Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians.

Marc Granell està considerant com un dels poetes valencians més importants dels últims anys.

Premi Difusió Plaça del Llibre 2017

Capella de Ministrers

Capella de Ministrers, formació valenciana especialitzada en música antiga i barroca. Des de la seua fundació l’any 1987, fa ara 30 anys, ve desenvolupant una important tasca investigadora al voltant del nostre patrimoni musical, en especial el conservat als territoris que configuraven l’Antiga Corona d’Aragó. La seua interpretació segueix la corrent historicista, treballant en molts casos colze a colze amb reconeguts luthiers per a reproduir alguns instruments a partir de fonts iconogràfiques, com va passar amb els àngels músics dels frescos de la Seu de València, pintats per Paolo de San Leocadio i Francesco Pagano en el segle XV. 

En aquestes tres dècades d’existència, Capella de Ministrers ha desenvolupat una gran activitat concertística arreu del món, actuant per a institucions i festivals tan importants com el Metropolitan Museum i la Hispanic Society de Nova York, el Bach Festival de Leipzig, el Early Music Festival de Praga o Stockholm Early Music Festival, entre altres, on sempre ha donant a conèixer el nostre patrimoni musical; unes vegades prenent com a pretext grans autors i obres de la nostra literatura com Ausiàs MarchRamon LlullJoanot MartorellCervantesLluís de Milà o la lírica trobadoresca, i altres amb referències al context històric on es va produir aquesta música, com l’època de Jaume I,  la Cort del Duc de Calabria o la dels Borja.  Treballs que en els últims anys han sigut enregistrats per CDM, el seu segell discogràfic exclusiu on els edita en format disc-llibre, unint la música al llibre i la lectura de manera molt significativa.