10 títols que recomanen els bibliotecaris de València a la Plaça del Llibre

blank
Les biblioteques municipals també tenen un espai de trobada a la Plaça del Llibre. A banda de les activitats i tallers per a infants durant tota la celebració de la Plaça del Llibre de València, del 27 d’octubre a l’1 de novembre, els i les tècniques de les Biblioteques Municipals de València van passejar dijous pels aparadors literaris per a assenyalar mitjançant punts de llibre les seues recomanacions. Hem fet una selecció d’alguns dels títols que els bibliotecaris i les bibliotecàries recomanen als visitants de la 9a Plaça del Llibre de València:
 
blank

1. L’accidental, d’Ali Smith (Raig Verd)

Guanyadora del Whitbread Award i finalista del Man Booker Prize, L’accidental és l’espectacular novel·la que Ali Smith escriu sobre una nena de 12 anys, la seva família i els seus secrets
blank

2. 10 gossets, d’El gran Jordiet (Edicions del Bullent)

Un animal de companyia és un amic que depén de tu. Si l’adoptes (sempre millor que comprar-lo), l’has de cuidar molt i no abandonar-lo mai. Aquest llibre és una cançó d’algú que tenia deu gossets.

blank

3. Llibre de meravelles, Vicent Andrés Estellés (3i4 Edicions)

Un clàssic de les lletres valencianes. La poesia d’Estellés perdura en el temps.
blank

4. Dones rebels, Aina Torres i Rexach (Sembra Llibres)

Aina Torres i Rexach recupera en aquest llibre el referent de vint- i-dues dones d’arreu de la nostra geografia que van prendre partit per enderrocar els murs del patriarcat. Milicianes, aviadores, matemàtiques, pintores, compositores, polítiques, escriptores, metgesses, esportistes, sindicalistes, periodistes, mestres, activistes veïnals…

blank

5. On ets, món bonic, Sally Rooney (Edicions del Periscopi)

L’Alice se n’ha anat a viure a una mansió d’un poble on ningú sap qui és ni a què es dedica. Al cap de poc, coneixerà en Felix, un mosso de magatzem. Mentrestant, a Dublín, la seva amiga Eileen intenta arribar a final de mes mentre es recupera d’una ruptura amorosa flirtejant amb un vell conegut, en Simon.
blank

6. L’única veritat, Francesc Bodí (Lletra Impresa Edicions)

L’única veritat és una reflexió sobre els misteris més profunds de la condició humana, sobre els anhels i els desenganys que la salpebren, sobre l’amor i l’odi, sobre l’art, sobre la ficció, sobre l’atzar. Una metàfora de la pròpia literatura, de la seva funció redemptora i de les veritats que la basteixen.
blank

7. Nit fidel i virtuosa, Lousie Glück (Edicions del Buc)

La veu de Louise Glück és impensable sense tenir en compte escriptors anteriors com Anne Sexton, Adrianne Rich, Muriel Rukeyser; o la raça de poetes que podem enllaçar amb Alejandra Pizarnik, Olvido García Valdés, Wisława Szymborska, Felícia Fuster, Ingeborg Bachmann, Sophia de Mello; Luis Cernuda, Rilke, Juan Gelman, J. A. Valente, Màrius Sampere… Són elles, i ells. Aquestes «bèsties».
blank

8. El monstre menjapobles, Marta Moreno i Sébastien Dethise (Onada Imagina)

Cada dia el monstre Menjapobles surt del seu amagatall per menjar-se tot el que troba pel camí: cases, bicicletes, gats i cadires van a parar a la panxa de la fera. El poble se sent agredit.
blank

9. Noruega, Rafa Lahuerta (Llibres de la Drassana)

Un retrat implacable del misteri i el sentit d’una vida inexorablement unida a uns carrers que no han sabut pensar-se, on la indiferència i el desarrelament han anat de la mà, davant d’una sonoritat que, amb tot, exhala encenalls d’optimisme i tendresa. Un cant definitiu de dolor i d’amor a València.
blank

10. La talpeta que volia saber qui li havia fet allò al cap, Werner Holzwarth (Kalandraka)

Quan un dia una talpeta va treure el cap d’entre una muntanyeta de terra per tal de veure si ja sortia el Sol, li va passar allò. (Era rodó i marró, s’assemblava una mica a un xoriço i el pitjor de tot: li va caure justament damunt del cap.) Li podria passar a qualsevol, però li va tocar a la talpeta. Sortia del seu cau i alguna cosa en forma de barret pudent li va caure al cap. Llavors, la talpeta, molt indignada va recórrer tot el camp investigant quin dels animals que vivien allà li havia fet aquella malifeta (el colom, el cavall, la llebre…).