Assaig, poesia i narrativa protagonitzen la 2a jornada de la Plaça

Els títols d’assaig, poesia i narrativa han sigut els protagonistes de la segona jornada de la Plaça del Llibre. Així, durant el dissabte 15 de febrer, aquest gran encontre de la lectura en valencià ha acollit la presentació d’obres de natura molt diversa.

Així, la Institució Alfons el Magnànim ha presentat la poesia completa de Marc Granell, Jaume Pérez Montaner i Josep Piera, a més de la segona edició de Primera Soledad, de Vicent Andrés Estellés. L’acte s’ha completat amb un recital d’una selecció de textos de cada autor a càrrec de Vicent Camps. Per la seua banda, el Servei de Publicacions de la Universitat d’Alacant ha compartit amb els lectors reunits a la plaça del Port d’Alacant tres volums de divulgació acadèmica: Climes i temps del País Valencià, Modernisme a Novelda. El llegat d’una esplendor comercial, i Els titelles al País Valencià.


Igualment, aquest gran aparador editorial ha sigut l’escenari de la taula rodona Corrents de fons al País Valencià, un debat obert. A la conversa al voltant del llibre Corrents de fons. Cultura, societat, política, de Gustau Muñoz (Lletra Impresa) han participat Anna Esteve, professora de la Universitat d’Alacant; Lliris Picó, escriptora i professora de la Universitat d’Alacant, i l’autora de l’obra.

A més, durant la segona jornada de la Plaça, que es va inaugurar el 14 d febrer i acaba el 16, s’ha homenatjat l’escriptora, docent i activista pel valencià Carme Miquel. En l’acte en honor a l’acadèmica Escola Valenciana s’han presentat dos llibres que van comptar amb la seua participació: 10 de dones, que Miquel va prologar, i 10 de 2, que inclou un relat seu. I si parlem de veu de dones, no podem oblidar Les petjades del temps (Balandra), les memòries de l’editora Rosa Serrano, que també han sigut protagonistes del dissabte amb una conversa amb l’autora. Ha completat la jornada l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) amb una lectura pública de textos dels seus socis.


Quant a la literatura infantil, ha tingut un lloc primordial amb activitats com les animacions infantils Diuen que diuen (Lletra Impresa Edicions), a càrrec de Mercè Climent; Tangram, una història per a la integració, a càrrec d’Adrià Navarro Vallés i Pau Àlvarez López, o El gegant del merengue (Edicions 96), a càrrec de M. Carmen Sáez Lorente i Dolors Pedròs. La IV Plaça del Llibre d’Alacant és un espai ple de paraules, però també de música. Per això, el punt final de la jornada l’ha posat Miquel Gil amb un concert on ha recordat la tradició musical valenciana.


Aquest gran encontre de la producció editorial en valencià forma part del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura 2017-2021 (PVFLL) i està organitzat per la Fundació FULL, el Gremi de Llibreters Independents de les Comarques Alacantines, la Universitat d’Alacant, Escola Valenciana, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i Acció Cultural del País Valencià. A més, compta amb el suport de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana i de l’Institut d’Estudis Catalans.