La IV Plaça del Llibre ret homenatge a Carme Miquel

La IV Plaça del Llibre d’Alacant ret homenatge a Carme Miquel, l’escriptora, docent, acadèmica i activista pel valencià que ens va deixar en 2019. Així, el gran encontré de la lectura en valencià, que té lloc del 14 d’octubre al 16 de febrer a la plaça del Port, serà l’escenari per a la presentació de dos llibres editats per Escola Valenciana i que van comptar amb la seua participació. En concret, es tracta de les obres 10 de dones, que Miquel va prologar, i 10 de 2, que inclou un relat seu. L’acte, a càrrec de Gràcia Giménez, Joan Borja i Lliris Picó serà el 15 de febrer a les 13:30h.

El llibre 10 de dones recull la creativitat de deu autores que ens transmeten interés, coneixement i emocions, amb l’objectiu d’animar-nos a llegir en valencià. Per la seua banda, 10 de 2 és un recull de deu històries d’escriptores i escriptors d’arreu de les comarques valencianes, editat en ocasió dels deu anys del Voluntariat pel Valencià.

Carme Miquel va ser presidenta d’Escola Valenciana entre el 1990 i el 1994 i de la CAPPEV i va publicar més d’una trentena de llibres. Integrant del Moviment de Renovació Pedagògica Freinet, era membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Entre els guardons més recents que havia rebut, destaque el Premi al Foment de la Lectura de Bromera i el Premi Isabel Ferrer, que concedeix la Generalitat.