La literatura infantil triomfa a la IV Plaça del Llibre

La literatura infantil té un lloc primordial a la IV Plaça del Llibre d’Alacant, celebrada del 14 al 15 de febrer. Així, aquest gran encontre de la producció editorial ha acollit presentacions d’obres com Minerva, una vampira de veritat (Bromera), El gegant del merengue (Edicions 96), o la novel·la juvenil Fotògrafa de núvols (Perifèric Edicions), que s’endinsa en la realitat de la diversitat sexual i en la necessitat de trobar suport i ajuda.

Ubicat a la plaça del Port de la ciutat, l’esdeveniment ha comptat a la seua programació amb activitats com les animacions infantils Diuen que diuen (Lletra Impresa Edicions), a càrrec de Mercè Climent; Tangram, una història per a la integració, a càrrec d’Adrià Navarro Vallés i Pau Àlvarez López. A més, entre les activitats adreçades als més menuts, destaquen el contacontes El gat de la bruixa (Edicions del Bullent), a càrrec de M. Carmen Sáez Lorente i Dolors Pedròs i que narra la història de la bruixa Nicadora i la seua mascota, Carbó. D’altra banda, el concert Dani Miquel i Els ma-me-mi-mo-músics ha omplit Alacant de cançons el 16 de febrer i ha fet gaudir a menuts…i també als adults!

Aquest gran aparador de la lectura en valencià també va prestar especial atenció a l’estudiantat d’Alacant. Per això, va incloure un programa específic d’activitats escolars per a 500 alumnes de diferents edats. Així, els xiquets i xiquetes van gaudir del contacontes El gran Jordiet i de jocs de fusta gegants. Per la seua banda, el jovent de secundària retrà homenatge a Isabel-Clara Simó, una figura cabdal de la nostra literatura, amb una lectura de textos de l’autora.