La tercera edició de la Plaça del llibre d’Alacant es tanca amb una jornada marcada per l’elevada afluència d’infants

Dani Miquel va oferir un concert durant un matí dedicat a xiquetes i xiquets

La tercera i última jornada de la tercera edició de la Plaça del llibre d’Alacant va posar punt final el 24 de febrer a tres dies en què presentacions, signatures, lectures, activitats infantils i música ompliren la plaça del Port. En l’últim dia, la programació va estar enfocada a xiquetes i xiquetes i l’afluència de famílies va ser constant durant tot el matí.

 

El concert de Dani Miquel va ser un dels esdeveniments més concorreguts de la Plaça del llibre d’Alacant. El músic, acompanyat d’altres intèrprets i fent ús de diferents instruments, va oferir el seu repertori de divertides cançons en valencià, entre les quals es trobaren clàssics com “El Joan Petit” o “La manta al coll”, que van fer cantar i ballar infants i adults a l’interior d’una carpa plena a vessar.

 

Abans del concert, el músic va participar en la presentació de Dani Miquel. El xiquet de la Ribera (Andana, Publicacions de la Universitat d’Alacant), un llibre infantil inspirat en la seua vida i amb activitats que li atorguen un caràcter molt didàctic. A la introducció, també hi estigueren presents l’autor, Jordi Davó, i Maria Àngels Francés, autora del pròleg.

 

L’últim llibre presentat va ser Contem històries de dones d’ací (Vincle Editorial). Hi van intervindre les autores, Rosa Roig i Manola Roig (il·lustradora), acompanyades per Juana Serna, presidenta del PSPV; Josefina Bueno, directora general d’Universitat, Investigació i Ciència de la Generalitat Valenciana, i Manolo Gil, editor. El llibre, primer volum d’una col·lecció que s’ampliarà en el futur, recull la vida de 21 dones valencianes que han destacat en camps tan variats com la política, la ciència, la literatura o la música. L’obra inclou breus biografies escrites utilitzant un llenguatge que les fan accessibles i al mateix temps interessants a persones de totes les edats i cadascuna d’elles porta un retrat il·lustrat associat.

 

Com durant la resta de les jornades, la llibreria instal·lada per l’establiment 80 Mundos d’Alacant i el Gremi de Llibreters Independents de les Comarques Alicantines va estar oberta oferint una excel·lent col·lecció de llibres en valencià que demostra la gran varietat i riquesa de la literatura en aquesta llengua. També hi va tornar Bibliocirc, el racó infantil amb contes, activitats de circ, jocs i treballs manuals.