Les novetats editorials de la Universitat d’Alacant triomfen a la 4a Plaça del Llibre

Les novetats editorials del Servei de Publicacions de la Universitat d’Alacant han estat ben presents a la 4a Plaça del Llibre. Així, aquesta institució ha presentat tres títols durant el dissabte 15 de febrer:  Climes i temps del País Valencià, Modernisme a Novelda. El llegat d’una esplendor comercial, i Els titelles al País Valencià.

Escrit per Jorge Olcina i Enrique Moltó Climes i temps del País Valencià és una invitació, dirigida a aficionats i a lectors curiosos, a conéixer la nostra realitat climàtica “i les característiques que la fan tan peculiar i a reflexionar sobre el futur que se’ns aproxima”. Per la seua banda, Els titelles al País Valencià, de Jaume Lloret i Esquerdo, fa un recorregut exhaustiu per la història d’aquest art dramàtic al País Valencià, des dels orígens fins a l’actualitat. Aquí s’expliquen, en el seu context històric, tots els gèneres, tècniques i formes d’expressió que han tingut al llarg del temps: des dels antics titelles de vareta, guant o barra, fins a l’actual teatre d’objectes o l’animació de titelles en el cinema i la televisió, passant per les ombres, les marionetes, els autòmats, la ventrilòquia, el guinyol, el teatre d’animació al carrer…

Rosanna Arango i Merche Navarro són les autores de Modernisme a Novelda. El llegat d’una esplendor comercial, llibre que pretén oferir al lector una descripció tant detallada com divulgativa dels motius temàtics i els recursos estètics i simbòlics del modernisme, “des dels més genèrics que caracteritzen aquest corrent d’abast internacional i que podem trobar a ciutats com Barcelona, París o Viena (línies ondulades, figures femenines, flors i animals exòtics, motius orientals…) fins als que són exclusius de la ciutat del Vinalopó (pàmpols, raïm, safrà…). Una simbologia i un model estètic que, més d’un segle després, encara ens resulten fascinants”.

Aquest gran encontre de la producció editorial en valencià, que forma part del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura 2017-2021 (PVFLL), celebra la 4a edició a la plaça del Port del  14 al 16 de febrer. Es tracta d’una iniciativa organitzada per la Fundació FULL, el Gremi de Llibreters Independents de les Comarques Alacantines, la Universitat d’Alacant, Escola Valenciana, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i Acció Cultural del País Valencià. A més, compta amb el suport de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana i de l’Institut d’Estudis Catalans.