Aquests són els texts guanyadors del concurs de microrelats #EMTalaPlaça19

Per segon any consecutiu, i amb motiu de la celebració de la 7a Plaça del Llibre del cap i casal, la Fundació FULL i EMT València van convocar el concurs de microrelats Amb EMT a la Plaça, una iniciativa que proposava als valencians convertir-se en escriptors i compartir les seues creacions a través de les xarxes socials.

La premissa era ben senzilla: els participants havien de compartir en Twitter un microrelat original i escrit en valencià que continuara el següent fragment del llibre L’Oblit, de Jaume Pérez-Montaner: “La ciutat s’estenia al sol amb vestit de diumenge. Una bafarada d’aire calent i apegalós et saludà en creuar la porta entreoberta del carrer…”. A partir d’aquest text, els concursants tenien total llibertat per a confeccionar la seua narració i publicar-la al seu compte de Twitter amb el hashtag #EMTalaPlaça19. El text complet forma part de l’antologia Defensa d’una forma. Poesia completa 1976-2018 (Alfons el Magnànim, 2019), que va ser presentat el divendres, 1 de novembre com a part de la programació de la Plaça. A més, Pérez-Montaner ha sigut guardonat aquest any per la Plaça amb el Premi d’Honor 2019 a la Trajectòria Literària.

Vigent fins al 30 d’octubre, el primer premi era un xec regal per valor de 100€ per a la compra de llibres en la Plaça del Llibre i un abonament d’EMT València de 30 viatges. També s’atorgaven dos accèssits amb sengles xec regal per valor de 50 euros per a la compra de llibres en aquest gran aparador literari i un abonament d’EMT València de 30 viatges.

I ja tenim als guanyadors d’enguany!

El primer premi ha sigut per a l’usuari @ManPerAle65, amb el microrelat: “…Tancares els ulls un moment: havien sigut molts anys d’absència. En obrir-los, tot i els canvis, et va envair una dolça sensació de familiaritat. Encara somreies quan isqueres de l’estació amb la certesa d’haver tornat a casa”.

Quant a l’accèssit 1, la guardonada ha sigut @NeusFrances, amb el microrelat: “…i et transportà als matins de diumenge d’un passat ja escrit. Amb jocs al carrer, crits per a dinar, barquetes al riu, milotxes i baldufes, pelats als genolls, contes de l’avi, oliveres i besos clandestins. Infantesa remota que ja ningú viu”.

Per la seua banda, la premiada amb l’accèssit 2 ha sigut per a @Pensamientosn16 amb el microrelat: “…, però la teua ànima es sentia freda al teu cos, encara amoïnat pel que acabaves de fer. Els teus ulls ploraven i les teues mans, tacades de sang, tremolaven. Acabaves de matar un monstre i tu te n’havies convertit en un altre”.