Castelló inaugura la 4a Plaça del Llibre

blank
  • La gran festa literària de la ciutat de Castelló canvia de localització a la plaça de l’Hort dels Corders amb una trentena d’activitats fins el diumenge 13 de novembre
  • Hi haurà un espai de venda de llibres format per les llibreries castellonenques Babel, Azul, Noviembre, El rincón de duendes i Plácido Gómez, que ofereixen més de 1.500 títols en la nostra llengua
  • Divendres 11 de novembre, amb motiu de celebració del Dia de les Llibreries, hi ha un 10% de descompte en totes les compres

La 4a Plaça del Llibre de Castelló ja ha donat el seu tret d’eixida. Amb canvi de localització a la plaça de l’Hort dels Corders, el gran encontre de lectura en valencià ha celebrat el dijous, 10 de novembre, la inauguració de la seua quarta edició amb una gran acollida. Aquest gran festival literari de Castelló té lloc a la capital de la Plana fins al diumenge 13 amb un espai de venda al públic format per cinc llibreries de la localitat (Babel, Azul, Noviembre, El rincón de duendes i Plácido Gómez) i més de trenta activitats gratuïtes i per a tots els públics.

A l’acte inaugural d’aquesta iniciativa han intervingut Francesc Mezquita, regidor de l’àrea d’educació, participació ciutadana i plurilingüisme i foment del valencià de l’Ajuntament de Castelló; Carmen Lázaro, vicerectora de Cultura l’UJI; Teresa Val, directora de la Fundació FULL; i Rafael Domínguez, director de la Plaça del Llibre. També han estat presents Pere Duch, representant del Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques i Llibreria Babel; Mauro Gómez, de la Llibreria Plácido Gómez; María García Conejero, de la Llibreria Rincón de Duendes; Maria Nebot, d’Escola Valenciana;  i Marta Cubedo, d’ACPV.

Tots els organitzadors han coincidit en la necessitat de seguir col·laborant i creant sinèrgies de futur al voltant del llibre. “Cal situar els llibres en el centre de les nostres vides i en el centre de les ciutats”, ha afirmat Teresa Val, directora de la Fundació FULL. Per la seua banda, Carmen Lázaro, vicerectora de la UJI, ha subratllat que “la Plaça del Llibre és una gran ocasió per mostrar les nostres col·laboracions institucionals”. Malgrat les inclemències meteorològiques previstes, la 4a Plaça del Llibre de Castelló es durà a terme perquè, com ha indicat el regidor de normalització lingüística, Francesc Mezquita “és una activitat necessària, una eina de reflexió que la ciutadania necessita”. Una necessitat que, segons Rafael Domínguez, “dona altaveu i visibilitat als nostres autors i autores, que són moltes i molt valuoses”.  

11 de novembre, Dia de les Llibreries

blank

Durant les quatre jornades de la Plaça, els visitants no solament podran descobrir un bon grapat de novetats editorials per a renovar les seues prestatgeries, sinó que també podran gaudir de més de 30 activitats programades: taules redones, presentacions de títols, contacontes, teatre i tallers gratuïts. Els autors i autores seran els grans protagonistes amb la participació de vora 60 professionals de la paraula els quals també estaran disponibles per a signar les seues obres. A més a més, divendres 11 de novembre, amb motiu del Dia de les Llibreries, s’aplicarà un 10% de descompte en cada compra realitzada en la Plaça del Llibre de Castelló. 

El pròxim 11 de novembre de 2022 serà la dotzena edició del Dia de les Llibreries i la Plaça del Llibre de Castelló, de la mà de les llibreries col·laboradores, celebren que aquest esdeveniment és un acte de proximitat, de caràcter cultural, un punt de trobada i de foment de la lectura, on l’atenció personalitzada és un dels pilars més forts. L’espai de venda de llibres, format per les llibreries castellonenques Babel, Azul, Noviembre, El rincón de duendes i Plácido Gómez, ofereixen del 10 al 13 de novembre més de 1.500 títols en la nostra llengua en horari d’11:00 h a 14:00 h i de 17:00h a 21:00 h; i dijous 11 de novembre de 10:00h a 14:00 h, de manera excepcional.


La Plaça del llibre de Castelló està organitzada per la Fundació FULL, l’Associació d’Editorials del País Valencià (AEPV), l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) i Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Escola Valenciana, Diputació de Castelló i el Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques. La iniciativa, que forma part del Pla valencià de foment del llibre i la lectura 2017-2021 (PVFLL), també compta amb el suport de la Generalitat Valenciana, El Pont Cooperativa de Lletres, la Universitat Jaume I i l’Ajuntament de Castelló.