Berna Blanch Chirivella guanya el VIII Premi Manel Garcia Grau de Poesia

L’escriptor Berna Blanch Chirivella ha guanyat el VIII premi Manel Garcia Grau de poesia que atorga la Universitat Jaume I amb la col·laboració de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC). L’obra guardonada, Dolmen, serà publicada per l’editorial Perifèric. El lliurament del premi ha tingut lloc el dissabte 17 d’octubre a la 2a Plaça del Llibre de Castelló en un acte en el qual han participat el conseller de Cultura, Vicente Marzà; el representant de l’AELC, Octavi Monsonís; el responsable de Perifèric, Jesús Figuerola; la vicerrectora de Cultura de la Universitat Jaume I Carmen Lázaro i la integrant de El Pont, Aina Garcia-Carbó.

El poemari guanyador “vol ser un interrogant, un acostament. És la recerca de l’essència humana a través de la percepció de l’instant, un voler entendre la vida des de l’observació de l’entorn i la comunió amb tot allò que ens envolta. És un llibre profundament sentit i treballat, un remoure el solatge de les sensacions, un voler entendre amb les ferramentes del llenguatge i la intuïció la pròpia consciència d’existir”, ha explicat l’AELC en un comunicat.

Fundadors del Cercle Poètic Argila de l’Aire, Berna Blanch va nàixer fa cinquanta-dos anys a Catarroja i fou coeditor de la revista de creació Diàfora. Al seu abast figure premis literaris com el Benvingut Oliver de Catarroja; l’Ibn Jafadja. Ciutat d’Alzira, o el Ciutat de Torrent.

Ha publicat 12 poemaris i dues novel·les en diferentes editorials:Bromera, Tabarca, Meteora, Tandem, Onada, El petit editor… Els títols més recentsd’aquest autor són Espiga, Pol·len, De la Transparència, Amb Línies Vives i Albuferenc, un recull temàtic sobre l’Albufera. En prosa ha publicat la novel·la de gènere fantàstic Apunts d’altres mons, guanyadora del XXVII Certamen Vila de Puçol (Onada, 2012) i la novel·la de narrativa juvenil Presències (Tabarca, 2014).

El Premi Manel Garcia Grau de Poesia, que convoca la Universitat Jaume I amb la col·laboració de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i l’editorial Perifèric, pretén honrar la memòria de l’escriptor, activista i professor de Filologia de la Universitat Jaume I, qui va morir en 2006 en plena maduresa creativa. Poeta i narrador, Garcia Grau és una de les figures principals de la literatura valenciana de les últimes dècades. Va destacar sobretot com a poeta i la seua obra està present en nombroses antologies. En el seu currículum, a més, figuren premis com els Octubre, l’Englantina d’Or dels Jocs Florals de Barcelona o Ciutat de València, tots ells de poesia.