Contes per al contacontes més estimat: Perifèric presenta un llibre en homenatge a Llorenç Giménez

Gran aparador literari de la producció editorial en valencià, la Plaça del Llibre de Castelló ha sigut l’escenari de presentació del volum col·lectiu Contes per a tu (Perifèric Edicions), un llibre de relats que homenatja al contaire Llorenç Giménez, qui va faltar en agost de 2019.

Com ha explicat Jesús Figuerola, responsable de l’editorial Perifèric, aquest llibre constitueix “un xicotet homenatge que diferents creadors vinculats a l’Horta Sud han volgut retre a Llorenç, el Contacontes. Són nou dones i homes que l’estimaven molt i li han volgut fer un homenatge personal amb aquestes històries”.

Presentat a la plaça Santa Clara durant el matí del diumenge 18 d’octubre, aquest volum compta amb nou narradores i narradors com Núria Cadenes, Carles Cano o Mercé Viana. A més, inclou un text de Llorenç. Quant les il·lustracions, han sigut realitzades per Paco Giménez.

“Llorenç era l’home bo per antonomàsia. L’home del somriure i les paraules amables” ha explicat Núria Cadenes, qui ha reconegut que per a ella participat en aquest volum “ha sigut un repte, sembla que escriure contes siga fàcil, però no ho és”. “Tant de bo algun dia aquest conte puga ser contant tal com Llorenç feia”, ha desitjat Cadenes per al seu relat, vinculat al municipi de Torrent.

“Llorenç era un miracle de persona, sempre estava disposat a ajuda, mai l’he vist una mala cara”, ha ressaltat el narrador oral Carles Cano, qui va treballar molt amb Giménez. En aquest sentit, ha destacat que l’homenatjat “pensava que contar contes als alumnes en les escoles era una tasca molt important”. “Contar és una ferramenta molt potent que crea una relació d’estima cap al Mestre. Contar històries és sempre un acte d’amor” ha conclòs Cano.

La 2a Plaça del Llibre de Castelló, que se celebra del 15 al 18 d’octubre, està organitzada per la Fundació FULL, l’Associació d’Editors del País Valencià, el Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i Acció Cultural del País Valencià. La iniciativa, que forma part del Pla valencià de foment del llibre i la lectura 2017-2021 (PVFLL), també compta amb el suport de la Generalitat Valenciana, Escola Valenciana, El Pont Cooperativa de Lletres, la Universitat Jaume I i l’Ajuntament de Castelló.