Tomàs Escuder presenta per primera vegada la biografia de Mónica Oltra

L’escriptor Tomàs Escuder ha presentat per primera vegada la biografia de Mónica Oltra, vicepresidenta del govern valencià i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives. L’acte ha tingut lloc aquest dissabte 17 d’octubre a la 2a Plaça del Llibre de Castelló. Sota el títol Mónica Oltra o el compromís, l’obra està publicada per Lletra Impresa.

L’autor ha conversat a la plaça Santa Clara amb Carles Mulet, portaveu de Compromís al Senat des de 2015, sobre el procés de documentació i escriptura de la biografia, que ha comptat no només amb una recerca bibliogràfica sinó també amb un treball de camp. “Poder conéixer a la mare de Mónica Oltra i veure la casa, una casa d’una família humil dels anys seixanta, m’ha permés veure de quin món venia ella”, ha afirmat Escuder, que ha posat l’èmfasi en la importància de l’entorn més íntim tant familiar com polític d’Oltra.

La presentació, que ha estat la més concorreguda del matí, ha esdevingut una conversa també amb el públic, que ha preguntat per l’etapa d’Oltra a Alemanya amb la seua família i també pel pas de l’oposició al poder de la també líder d’Iniciativa del Poble Valencià, integrant de la coalició de Compromís.

Finalment, l’autor ha conclós fent una crida al paper que ha tingut Mónica Oltra per a la política valenciana actual. “S’haurien de fer algunes biografies més. Falten biografies de dones polítiques que estan ara en el poder”, ha reflexionat Escuder.