Crida a la imatge gràfica Plaça del Llibre 2023

blank

La Plaça del Llibre i la Fundació FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura fan una convocatòria oberta a professionals i empreses del disseny i la il·lustració per a encarregar un treball per a la realització de la imatge gràfica de la Plaça del Llibre 2023 que tindrà lloc a les ciutats d’Alacant, Gandia, Elx, Castelló i València.

L’encàrrec inclou el cartell principal de la Plaça del Llibre i cinc variacions sobre el cartell principal, una variació per cada ciutat on es fa Plaça del Llibre. La idea és ressaltar que no es tracta d’un esdeveniment aïllat en una ciutat, sinó que formen part d’un mateix projecte.

blank
Imatge de la Plaça del Llibre 2022 a càrrec de l’il·lustrador Víctor Visa i la dissenyadora Cristina Pérez

Tenint en compte aquesta premissa, a través d’una crida a projecte es seleccionarà la persona professional o l’empresa del sector que realitzarà els següents serveis:

  • Creació de la imatge gràfica de la Plaça del Llibre 2023.
  • Adaptació de la imatge a diferents formats (aproximadament unes 15 adaptacions per la celebració de cada Plaça en una ciutat diferent. Format punt de llibre, bàner, programa de mà, adaptacions per a xarxes socials…).

La imatge d’aquest cicle 2022 ha estat a càrrec de dues figures de gran relleu de la il·lustració i el disseny valencià: Víctor Visa, en col·laboració amb Cristina Pérez, encarregada de la maquetació de cartells i programes. El seu plantejament per a encarnar la Plaça del Llibre, ve carregat de màgia, traçada amb pinzellades gruixudes combinades amb altres més subtils i detallistes. Tot, amb l’estil personal que caracteritza l’artista valencià, farcit de siluetes que, en aquest cas, lligen en postures elegants, sinuoses, suggerents i —fins i tot algunes d’elles— ratllant l’impossible.

En l’edició de 2022, el llibre continua sent el protagonista principal, però aquesta vegada ve acompanyat d’un element nou: la cadira. Visa confessa que, aquesta elecció, amaga una senzilla raó: “al meu poble s’amuntegaven cadires de diferents models en les quals se seien els tertulians cada vesprada o nit”. En aquest sentit, Visa ha volgut resumir el concepte de Plaça amb aquest objecte de repós, ja que “simbolitza la pausa, l’observació i la reflexió; accions directament lligades al moment de lectura”.