Lletra Impresa, una visió analítica sobre l’actualitat més global

L’editorial Lletra Impresa ha presentat dues de les seues novetats a la 1a Plaça del Llibre de Gandia, ambdues ofereixen una anàlisi crítica de la societat actual, amb textos assagístics i columnes de reflexió política i social.

Dijous 27, l’autor i periodista Antoni Gómez, presentà La vida precària. Cròniques d’un temps d’incertesa, un recull de setanta articles publicats al diari Levante-EMV que conformen un lúcid diagnòstic del temps que vivim des de l’òptica del periodisme i de l’anàlisi sociològica de l’actualitat. L’acompanyà Miquel Àngel Picornell, qui destacà el tractament de la precarietat social actual a l’obra.

“La vertebració del llibre és a partir d’una pulsió humanística i d’un periodisme compromés que posa l’avís en els discursos d’odi”, explicà Antoni Gómez qui, al seu torn va enumerar una sèrie d’exemples històrics i també actuals per a afirmar que la intolerància i els discursos d’odi conitnuen ben presents. “Hem de ser obligatòriament solidaris”, va concloure l’autor que, amb una mirada perspicaç i rigorosa, cerca entre les ombres de la superfície més immediata una mica de llum que aporte claredat a una època en què hem perdut les certeses i les seguretats, i on la precarietat sembla haver-se instal·lat en les societats contemporànies, enmig d’una globalització massa sovint unidireccional i discriminatòria.

Divendres 28 fou el torn de Farem un pensament, obra de Manel Rodríguez-Castelló, reconegut poeta i assagista que barreja en aquest títol aquestes dues vessants, amb una part de metaforismes més lírica i altra part de saials, més analítica. Com explicà l’autor, ambdues parts es complementen, ja que la primera part esdevé una projecció cap a l’interior de l’escriptor i la segona és la projecció de l’escriptor cap a l’exterior, cap al món i la societat que l’envolta. Rodríguez-Castelló va estar acompanyat per Joan Navarro, també consagrat poeta de les lletres valencianes.


Leave a Reply

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.