La Plaça del Llibre acosta la literatura en valencià als més joves

La Plaça del Llibre no és només una gran llibreria d’obres en valencià. Entre els dies 1 i 4 de novembre, l’espai s’omplirà de diferents activitats que es desenvoluparan en els dos escenaris instal·lats, algunes de les quals s’adreçaran especialment als més joves.

D’entre els llibres que es presentaran, alguns estan dirigits a xiquets i xiquetes. Per exemple, “Superheroïna a l’atac. Supermara 2” (Ed. Tàndem, de Tesesa Broseta amb il·lustracions de Toni Cabo), “El pirata Pataxula i el tresor de Gamerús” (Ed. Bromera, d’Albert Bertomeu i il·lustracions d’Empar Bou)  o “La Bruixa Xocolata i els Monstres Mostosos” (Ed. Letra Impresa, de Silvia Colomer amb il·lustracions de Sergi Olcina) tindran una presentació que comptarà amb la presència tant de les persones autores com de les encarregades de la imatge. Una de les presentacions que gaudiran tant els infants com les persones adultes és la de “Contalles de iaios i iaies i Rondalles d’Enric Valor adaptades”, de Jordi Raül Verdú, així com de la de “Dones valencianes que han fet història” (Ed. Bromera, de Maria Viu i Sandra Capsir).

La programació infantil, però, conté altres propostes més enllà de les purament literàries. El dia 2 es realitzarà una activitat emmarcada en “Espanta la por”, una iniciativa que, aprofitant la festivitat de Tots Sants, té com a objectiu donar a conéixer els monstres i altres criatures terrorífiques que formen part del folklore valencià. Dani Miquel i els MA ME MI MO MÚSICS oferiran un concert el dia 3 amb un repertori de cançons en valencià per a xiquets i xiquetes. També s’han programat contacontes durant els matins de les dos primeres jornades i l’últim dia serà el torn de l’espectacle “Transhumància”, de la companyia Xip Xap, una cercavila molt original protagonitzada per pastors i els seus animals i que divertirà tant a infants com a persones adultes.

La Plaça del Llibre, en situar les prestatgeries al carrer i en un punt transitat diàriament per moltíssimes persones, aconseguix apropar la literatura en valencià a la ciutadania. A través de les activitats infantils, també l’acosta als més joves, fomentant d’aquesta manera l’hàbit de la lectura i constituint un espai d’oci i cultura per a tota la família.