La Plaça del Llibre de Castelló desafia l’oratge en la seua 4a edició

blank
  • El paper divulgador del foment de la lectura de la Plaça del Llibre no va cessar les activitats programades malgrat l’oratge 
  • La Plaça del Llibre de Castelló rep gran acollida per part de la població en les franges horàries quan la Dana donà treva
  • El llibre més venut ha sigut Les al·lucinants peripècies de l’inspector Camarassa, de Queta Ródenas (Unaria Ediciones); seguit de Matèria de València, de Vicent Baydal (Llibres de la Drassana); i Tercera edició: sexe, llibres i lawfare, d’Enric Nomdedéu (Onada Edicions)

    La llibreria de la Plaça del Llibre de Castelló -formada per les llibreries locals Llibreria Noviembre, Llibreria Babel, El Rincón de Duendes, Plácido Gómez, Azul i la mateixa Llibreria de Plaça del Llibre-; posaren a l’abast més de 1.500 títols d’àmplia temàtica i matèria. D’entre tot el ventall de possibilitats literàries del que han disposat els castellonencs, han triomfat els següents títols:  Les al·lucinants peripècies de l’inspector Camarassa, de Queta Ródenas (Unaria Ediciones); seguit de Matèria de València, de Vicent Baydal (Llibres de la Drassana); i Tercera edició: sexe, llibres i lawfare, d’Enric Nomdedéu (Onada Edicions). Els segueixen al rànquing dels més venuts A casa Joan Fuster, de Salvador Vendrell (Onada Edicions) i Noruega, de Rafa Lahuerta (Llibres de la Drassana).

    Dels cinc títols més venuts, quatre han format part de la programació de la 4a Plaça del Llibre de Castelló, en forma de presentació o de signatura de llibre. Aquest fet demostra el paper difusor i divulgador de la Plaça del Llibre en el foment de la lectura a través de la seua programació. Aquesta també ha comptat amb: unes jornades per al professorat de Secundària amb el Cefire de Castelló, l’emissió del Podcast Deparkineo en directe, un taller d’escriptura creativa amb l’escriptor Pasqual Mas i Usó, i una conferència sobre autoficció amb Aina Fullana a l’UJI; entre altres tantes presentacions i animacions lectores per als majors i menuts. Els infants prenen normalment un paper protagonista en la participació de cada Plaça, però, a causa de la duresa climatològica del cap de setmana, aquests estigueren més presents en les activitats, sobretot diumenge matí, quan la Dana ja havia passat. 


    La Plaça del llibre de Castelló està organitzada per la Fundació FULL, l’Associació d’Editorials del País Valencià (AEPV), l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) i Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Escola Valenciana, Diputació de Castelló i el Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques. La iniciativa, que forma part del Pla valencià de foment del llibre i la lectura 2017-2021 (PVFLL), també compta amb el suport de la Generalitat Valenciana, El Pont Cooperativa de Lletres, la Universitat Jaume I i l’Ajuntament de Castelló.