La poesia contemporània triomfa a la tercera jornada de la Plaça


La tercera jornada de la Plaça del Llibre de València s’ha convertit en un inmens cant d’amor a la poesia. Així, aquest gran aparador literari ha acollit la presentació d’obres com Vides de vidre i Anys llum, d’Onada Edicions; Sons compartits. Poemes, textos i pretextos i Els costums bàrbars, d’EdictOràlia Llibres i Publicacions, i Sons bruts, de Proa.

I seguim amb els versos, ja que per part de la Institució Alfons el Magnànim s’ha presentat la seua cole·lecció de poesia valenciana contemporània. Així, han visitat la Plaça les obres que recullen la poesia completa de Marc Granell, Jaume Pérez-Montaner i Josep Piera. També s’ha presentat la reedició de Primera Soledad, de Vicent Andrés Estellés. Igualment, Edicions del buc i Lleonard Muntaner Edicions han presentat tres poemaris: La nit transeünt, Sinó i Orquídia.

Ventalls de paper (Edicions del Bullent) i El temps de cada cosa (Balandra) han completat el cartell de presentacions. Per la seua banda, l’APPEC Editors de Revistes i Digitals i la revista Esguard han realitzat una entrevista pública a Ferran Torrent on ha parlat, entre d’altres, de la seua nova novel·la Poder contar-ho (Columna Edicions). A més, el grup Jazzmatiks ha inundat de ritme la plaça de l’Ajuntament durant el vermut musical amb les seues versions en clau de jazz de temes valencians molt coneguts.

La xicalla també ha estat protagonista d’aquest dia gràcies als llibres Les princeses (menudes) també es tiren pets (Bromera), El gat de la bruixa (Edicions del Bullent), Supermara, els superpoders no s’acaben mai (Tàndem) i El cel és blau (Tàndem). A més, ha tingut lloc l’animació infantil Mandarina i els pirates, a càrrec de Mado Vidal.