La xicalla s’apodera de la Plaça amb llibres, contacontes i cançons

Els lectors més menuts de la casa s’han apoderat de la Plaça del Llibre de València durant el dissabte 2 de novembre. Així, la setena edició d’aquest gran aparador literari ubicat al centre de la ciutat ha acollit tot un seguit d’activitats per a la xicalla: tallers, presentacions, actuacions musicals i moltes més propostes per a gaudir de la cultura jugant.

L’agenda infantil ha començat a les 11:30 amb el contacontes Sis anys, sis casetes, de Josep Gregori. Sívia Colomer ha sigut l’encarregada de donar vida a aquest llibre publicat per Bromera. La Plaça també ha celebrat la presentació de Cotonet i les cinc carlotes, de Lletra Impresa Edicions. A més, a l’espai de les Biblioteques Municipals de València, xiquetes i xiquets han pogut gaudir, d’una banda, de tallers de xapes, caretes i còmics, i, de l’altra, dels microcontes de Laia contacontes.

L’eufòria dels menuts (i dels adults acompanyants) s’ha desbocat amb el concert de Dani Miquel i els Ma-me-mi-mo-músics, que han omplit de cançons, ritmes i balls la plaça de l’Ajuntament durant la vesprada.

Però, a més de participar en les diferents propostes del programa, les famílies també han visitat els expositors de la Plaça per a conéixer els títols de les seues prestatgeries: des de contes per a menors de 3 anys fins a novel·les o assajos per als qui ja tenen un bon grapat de primaveres acumulades. Si llegir és un plaer, llegir en família es torna meravella.

El cap de setmana segueix i també ho fa la programació infantil al cor de la ciutat. Així, el diumenge se celebrarà una matinal amb animació de carrer per a xiquets i xiquetes, tallers, contacontes i les presentacions dels llibres El gegant de merengue (Edicions 96) i Vampi: el bosc encantat (Camacuc).

…i els adults també

Els adults també han tingut el seu lloc a la Plaça (que són un poc envejosos…). Així, durant tota la jornada, s’han presentat obres com La mirada de vidre (Bromera), La bona vida (Edicions 96), Vidres en la moqueta (LletraImpresa), La pilota grossa (Edicions 96), L’esperit del temps (Proa), i Prosèrpina (Vincle).

Aquest gran encontre editorial també ha acollit una sessió de micro obert a càrrec dels autors socis de l’AELC, que han fet una lectura pública dels seus texts. La Plaça del Llibre aspira a convertir-se en un referent de la producció literària en tot l’àmbit lingüístic, en aquest context, durant la vesprada del dissabte, la Fundació Mallorca Literària ha presentat dues iniciatives ben interessants: d’una banda, les rutes literàries de l’app WOW Mallorca i WOW llegendes, “un conjunt de mirades al territori en clau temàtica”. I d’altra banda la plataforma Poeteca, una eina per donar a conéixer autors catalans, balears i valencians.