Les novetats editorials protagonitzen l’últim dia de la 7a Plaça del Llibre

Les novetats editorials han sigut les protagonistes absolutes de la 7a Plaça el Llibre el diumenge, 3 de novembre, amb un èxit total de públic. Així, durant tota la jornada, l’última d’aquesta edició, la programació del gran encontre de la literatura en valencià ha acollit la presentació dels títols que s’estrenen enguany a les prestatgeries i que han despertat l’interés dels lectors i curiosos congregats al cor de la ciutat. No en va, com va explicar Àfrica Ramírez, presidenta de l’AEPV, durant la presentació als mitjans de la Plaça, aquest esdeveniment s’ha establit com un punt de venda i, per tant, “les editorials cada vegada preparen més novetats per a aquestes dates”.

El carrusel de publicacions a la plaça de l’Ajuntament ha començat a les 12:30 amb El mas de les ànimes (Bromera). Després ha sigut el torn de la novel·la policíaca Em diuen Fletxa (Al revés Editor /Crims.cat), el llibre 100 Revolucions, que recull texts de Rosa Luxemburg (Caliu editorial), i El traficant de nits (Llibres de la Drassana), II Premi Diafebus de novel·la juvenil. Amb la vesprada ja instal·lada als carrers de València, s’han celebrat les presentacions de la ficció històrica Tot és una llarga nit (Edicions del Bullent), La pintura mural gòtica a territori valencià (Onada Edicions), la reedició de Cita a Sarajevo (Austrohongaresa) i L’alé de la vida (Vincle), que Teresa Broseta publica per primera vegada en valencià.

A més, la Plaça ha sigut l’escenari de la presentació dels Premis Altea 2019: El iaio a Nova York i D’amor res, amb un acte organitzat per Aila Edicions. Els llibres infantils també han estat ben presents en aquesta galàxia literària amb les presentacions de El gegant merengue (Edicions96), Vampi: el bosc encantat (Camacuc) i Contem històries de dones d’ací II (Vincle). A més, les xiquetes i xiquets valencians han gaudit de contacontes, tallers de Rebombori Cultural i Bibloteques Municipals, l’espectacle de circ The Incredible Box i la visita de Superbús i Superbusina, els herois d’EMT.

La 7a edició de la Plaça Llibre, que ha tingut lloc al centre de la ciutat del 30 d’octubre al 3 de novembre, s’ha acomiadat de València amb el recital Marc Granell a l’illa secreta, un recorregut per la producció del poeta valencià a càrrec de l’actor Francesc Anyó i el cantant Andreu Valor. Les seues veus marquen el fi d’una Plaça que ha reunit més de 8.000 títols a l’abast dels lectors i que ha comptat amb 52 editorials participants i una programació amb més de 60 activitats per a tots tipus de públics.