Santiago Ferrandis

El present llibre de l’historiador Santiago Ferrandis constitueix una renovació important en la història del valencianisme. En ell es desgrana el pensament polític, en tota la seua complexitat i riquesa, d’un dels artífexs en l’aparició del primigeni nacionalisme valencià, Faustí Barberà Martí. Una figura insuficientment estudiada que amb aquesta obra es beslluma, entre altres qüestions, els orígens, primers objectius i propostes polítiques del valencianisme polític, i les connexions amb el món del catalanisme conservador. A més de donar-li el reconeixement públic que el patrici valentí es mereix, tant en la vessant política, com en la mèdica. En definitiva un llibre de capçalera per als apassionats en la història dels valencians.

blank

Autor/a

Santiago Ferrandis

Santiago Ferrandis Valero (Castellar – Oliveral, 1995) és historiador especialitzat en història contemporània. Va cursar la carrera a la capital del Túria i a la Ruhr Universität Bochum (Alemanya), per a després culminar els seues estudis amb un màster d’investigació d’història contemporània a València. Actualment és professor de secundària i ha iniciat el Doctorat. Pel que respecta a les seues línies d’investigació, els seus treballs giren al volant dels estudis de la nació i el nacionalisme: la construcció dels Estat-nació, la formació de moviments nacionalistes, i la configuració de la identitat nacional com a mecanisme discursiu.

Títol

Faustí Barberà. Els orígens del valencianisme polític

Quan?

Dissabte, 21 maig 2022 | 17:30 – 18:30

Editorial

Perifèric Edicions

Warning: Illegal string offset 'url' in /usr/home/placadelllibre.com/web/wp-content/themes/placadelllibre/templates/components/elements/card-signature.php on line 52 Warning: Illegal string offset 'title' in /usr/home/placadelllibre.com/web/wp-content/themes/placadelllibre/templates/components/elements/card-signature.php on line 53 Warning: Illegal string offset 'target' in /usr/home/placadelllibre.com/web/wp-content/themes/placadelllibre/templates/components/elements/card-signature.php on line 54