Un festival literari eclèctic a Castelló

blank

La Plaça del Llibre de Castelló ha tingut des de la seua primera edició sempre un caire més de festival literari que de fira del llibre. Tot i això, el gran aparador de la literatura en la nostra llengua, amb les últimes novetats i les col·leccions de sempre, hi serà a la plaça de l’Hort dels Corders de la capital de la Plana. Enguany, no anava a ser menys. Per això, des de la Plaça del Llibre, difonem diversos formats i plataformes de literatura i la cultura en totes les seues vessants. Així doncs, no faltaran no taules redones, tertúlies, podcasts i tallers d’escriptura del 10 al 13 de novembre a Castelló de la Plana. Al capdavall, converses i encontres literaris que apropen la societat castellonenca a endinar-se en un bany de lletres i cultura.

Tot seguit, fem d’aquesta especial ocasió, un breu passeig per algunes d’aquestes activitats literàries que formaran part de la programació de la 4a Plaça del Llibre de Castelló. No obstant això, no deixem de recomanar-vos les més de 20 presentacions de títols, adreçades a tots els públics, de totes les edats i gustos.

Conferència sobre autoficció amb Aina Fullana

Divendres 11 de novembre a les 12 h tindrà lloc una conferència amb la guardonada escriptora jove de Manacor, Aina Fullana. Aquest acte gira en torn el procés creatiu i l’autoficció en l’escriptura i està conduït per la comunicadora Marta Meneu. Tindrà lloc a la Facultat de Ciències Humanes i Socials, Sala HC0114FR i està organitzat pel Vicerectorat de Cultura i Relacions Institucionals de la UJI.

Conversa sobre ficció i autoficció

L’autoficció és una de les reines d’aquesta 4a Plaça del Llibre de Castelló. La vesprada de divendres, a les 18 h, la Fundació FULL organitza una taula redona sobre ficció i autoficció amb quatre grans autores de la literatura catalana actual: Muriel Villanueva, Raquel Ricart, Mariló Àlvarez i la ja esmentada Aina Fullana. Es posaran sobre la taula diverses qüestions sobre els límits entre la ficció i l’autoficció i com açò afecta a l’escriptura i el seu procés creatiu.

Podcast Deparkineo

Divendres a les 19 h tindrem amb nosaltres el Podcast fresquíssim i xulíssim Deparkineo. La convidada especial serà Aina Fullana i es l’emissió en directe del mateix tractarà de temes que afecten directament a la població més jove: les addiccions. Per què aquesta temàtica? Perquè és l’eix central del llibre de la mallorquina, Els dies bons (Bromera Edicions).

Concert d’Eva Gómez

Tot seguit, a les 20 h la cantautora Eva Gómez ens delectarà amb les seues estrofes i acords per arrodonir l’equador de la 4a Plaça del Llibre de Castelló. Aquesta activitat l’organitza Acció Cultural del País Valencià.

Taller d’escriptura creativa amb Pasqual Mas i Usó

L’escriptor Pasqual Mas i Usó impartirà un taller d’escriptura creativa dissabte a les 11 h al Menador de Castelló. En aquesta notícia hi trobareu més informació detallada i enllaç per a poder inscriure’s. Aquest autor d’Almassora destaca per la seua obra narrativa, però últimament s’ha decantat també per la dramatúrgia teatral. En l’actualitat és catedràtic de Llengua Espanyola, director del Taller d’Escriptura creativa de la Universitat Jaume I i professor d’Espectacles de carrer del Màster en Gestió Cultural de la Universitat de València.

Seyahat de Cia Dunatacà

Dissabte a les 20:15 h es representarà l’obra Seyahat de la companyia valenciana Dunatacà. Aquesta obra fa referència al viatge que han recorregut milers de dones al llarg de la història de la humanitat sense saber si arribaran enlloc. Després de la funció hi haurà una xarrada post-funció on s’explicarà el procés de creació vinculant-ho a lectures que l’inspiraren.

Taula redona sobre memòria democràtica

Wilson Ferrús i Lucas Marco, moderats per Rosa Monlleó posaran sobre la taula del diàleg temes en relació a la memòria democràtica al llarg de la història, però més en concret la nostra història del segle XX. L’activitat serà diumenge a les 18 h i l’organitza la Fundació FULL.


La Plaça del llibre de Castelló està organitzada per la Fundació FULL, l’Associació d’Editorials del País Valencià (AEPV), l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) i Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Escola Valenciana, Diputació de Castelló i el Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques. La iniciativa, que forma part del Pla valencià de foment del llibre i la lectura 2017-2021 (PVFLL), també compta amb el suport de la Generalitat Valenciana, El Pont Cooperativa de Lletres, la Universitat Jaume I i l’Ajuntament de Castelló.