La Plaça del llibre homenatja a la creació literària amb un micro obert de l’AELC

Si hem après alguna cosa enguany, és que la creació literària es una meravellosa companya d’aventures. Per això, la 8a Plaça del Llibre de València ha decidit realizar un homenatge al món de les paraules amb un matí de micro obert a càrrec de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC). L’acte ha tingut lloc durant l’1 de novembre a la plaça de l’Ajuntament de València i ha comptat amb Víctor Benavides com a mestre de cerimònies.

Al llarg de la sessió, huit socis i sòcies de l’AELC han realitzat una lectura pública d’alguns dels seus textos més emblemàtics. Així, Manuel Molins ha compartit algunes de les seues peces poètiques; Vicent Sanchis ha llegit el fragment final de Roders, la seua novel·la sobre bandolerisme valencià; la poeta Inma López ha recitat fragments del seu poemari Veus (Premi Ibn Hazm de Poesia), i Carles Enguix ha realitzat la lectura d’un fragment d’Everest. També han participat en aquesta iniciativa de la paraula contada Josepa Montagut, Cristina Escrivà, Josep Ballester i Hermini Edó. Durant el recital, els escriptors han estat acompanyats amb la música del contrabaixista Gabriel Benavides.

Aquest gran aparador literari celebra la 8a edició a la plaça de l’Ajuntament del  28 d’octubre a l’1 de novembre. Es tracta d’una iniciativa organitzada per la Fundació FULL, l’Associació d’Editors del País Valencià, el Gremi de Llibrers de València, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) i Acció Cultural del País Valenci(ACPV). La iniciativa, que forma part del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura 2017-2021 (PVFLL), també compta amb el suport de la Generalitat Valenciana, el Ministeri de Cultura, la Institució de les Lletres Catalanes, l’Ajuntament de València, l’Àrea de Cultura de la Diputació de València i la Universitat de València.