L’Associació de Bibliotecaris Valencians celebra la 28a edició dels Premis Samaruc

L´Associació de Bibliotecaris Valencians ha lliurat aquest dimecres 28 d’octubre els Premis Samaruc de Literatura Infantil i Juvenil. L’acte ha tingut lloc dins de la jornada inaugural de la 8a edició de la Plaça del Llibre de València.

En aquesta 28ª edició dels reconeixements, el guanyador en la categoria de Literatura  Infantil ha sigut Demana un desig, de Vicent Pardo i amb il·lustracions de Gustavo Sanchis (Edicions del Bullent). Durant el lliurament del premi, Pardo ha destacat l’experiència “màgica i especial” d’acudir a una biblioteca i tornar a casa amb un bon grapat de títols.

Igualment, en la modalitat de Literatura Juvenil el títol guardonat ha sigut Fotògrafa de núvols, d’Anna Rubio (Perifèric Edicions). L’autora ha recordat el temps passat durant la seua infància a la biblioteca de Silla: “volia llegir-me tots els llibres de les prestatgeries i escriure una novel·la que estiguera als seus prestatges”. I és que, per a Rubio, una biblioteca és “una utopia, un món fascinant, un paradís”.

El jurat responsable d’atorgar aquests reconeixements ha estat format pels escriptors Joan Carles Andrés Raga i Mercè Claramunt Diego, i les biliotecàries Marta Miñana Pasqual, María Dolores Rubio Mifsud i Lucía Tortajada Pastor. A més, Ramon Guillem ha exercit com a secretari. L’Associació de Bibliotecaris Valencians premia cada any els millors llibres infantil i juvenil escrits per autors valencians en valencià.