Novel·la gràfica a la Plaça del Llibre de València: Viatge doble en un transsiberià

Miguel Ángel Giner Bou (Andana Editorial), Jordi Peidró (autor) i Vicent Flor (Institució Alfons el Magnànim) presenten L’Era d’Aquari.

La Plaça del Llibre de València es preocupà perquè tots els gèneres tingueren cabuda en la seua huitena edició. Així, la vesprada de dijous 29 es presentà L’Era d’Aquari, de Jordi Peidró, una novel·la gràfica fruit de la col·laboració entre l’editorial Andana i la Institució Alfons el Magnànim i guanyadora del II Premi València de Novel·la Gràfica que organitza aquesta institució.

L’Era d’Aquari, de tints autobiogràfics, és la història d’un viatge en transsiberià per Rússia, Mongòlia i la Xina; i d’un viatge interior pels sentiments i els records del protagonista, Àlex, acabat d’entrar en la crisi dels quaranta. Jordi Peidró explicà que la història naixia justament arran d’un viatge en transsiberià que realitzà en companyia d’uns amics: “volia contar aquest viatge però també el viatge interior que en aquell moment passava pel meu cap. Si he aconseguit un equilibri entre ambdós viatges, haurà de ser el lector qui ho jutge“.

Presentació de L’Era d’Aquari a la Plaça del Llibre de València.

A la presentació hi participà l’autor juntament amb Miguel Ángel Giner Bou per part d’Andana i Vicent Flor des de la Institució d’Alfons el Magnànim. Aquest últim emfasitzà la importància del gènere per a “seguir guanyant lectors en valencià”. També es mostrà molt satisfet per la col·laboració entre l’editorial i la institució en aquest premi que compta ja amb dues edicions.

Per la seua part, Giner Bou explicà que l’obra era una novel·la d’aventures i que seguia el camí de l’heroi. “És una història amb un punt nostàlgic pel gènere d’aventures, per tant, no és violenta, sinó bastant amable”, va respondre a una pregunta del públic sobre l’edat ideal per a la lectura d’aquest títol. L’autor es va afegir a la resposta assenyalant els diferents nivells de lectura que presentava la història: “És un homenatge a Corto Maltés en Sibèria i he volgut introduir també altres referències culturals i del gènere, per tant si els coneixes pots gaudir més, però no esdevenen una barrera tampoc”. Ambdós situaren el límit a partir de l’ESO per a poder llegir aquesta novel·la gràfica d’aventures.